Inpakken geblazen - Reisverslag uit Aberdeen, Verenigd Koninkrijk van Marijn Stemerdink - WaarBenJij.nu Inpakken geblazen - Reisverslag uit Aberdeen, Verenigd Koninkrijk van Marijn Stemerdink - WaarBenJij.nu

Inpakken geblazen

Blijf op de hoogte en volg Marijn

06 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Aberdeen

Hi hi guys!

Hier een van de laatste verslagen vanuit Schotland.

5 weken terug was Saar hier voor een weekendje. Vond het super fijn om haar weer te zien. Wel sneu, want ze had 7 uur vertraging, waardoor de hele vrijdag verspild was. Ze zou hier om 10:15 zijn , als alles volgens plan liep en als haar vliegtuig wél gewoon zou opstijgen, zonder kapotte motoren te hebben, maar helaas. Heb haar daarentegen om 17:15 van het vliegveld gehaald. En omdat haar nog niet alles tegen zat, was haar koffer ook niet meegekomen. Maar die kreeg ze zaterdag in de avond.
Maar dat mocht de pret niet drukken, want we hadden een super gezellig weekend gehad. Veel gekletst, gelachen en heb haar dingen laten zien.
Verder heb ik deze afgelopen weken ook veel leuke dingen met Elsemiek gedaan.
Zo hadden Els en ik veel zin om een keer naar de dierentuin te gaan. Dus zijn we naar Edinburgh Zoo geweest, een leuke en mooie dierentuin. We hadden de razend populaire panda’s mogen bewonderen. Er zijn namelijk niet veel dierentuinen waar ze panda’s hebben. En voor de rest de standaard dieren wat ze in een dierentuin hebben gezien, zoals leeuwen, zebra’s, pinguïns, nou je weet het lijstje zelf wel in te vullen. Het was die dag maar liefst 23 graden, lees 23 GRADEN!! Volop zon en geen vuiltje aan de lucht te bekennen. Lekker dagje dierentuin dus.
Ook hebben we Starbucks even flink rijk gemaakt. Voor ons was het vaste prik om minstens 2 keer per week daar wat te gaan drinken. Hartstikke gezellig, alleen werd de portemonnee wat lichter.
En Elsemiek en ik hebben puffins gespot!! Oftewel papegaaienduikers. Die stonden op mijn lijstje wat ik graag wilde zien. We waren eerst van plan de puffin tocht met gids te doen voor 5 pond, maar we dachten, hallo dat kunnen we zelf ook wel! Daar hebben we de gids niet voor nodig. En we hadden al helemaal geen zin in die lange uitleggen, dus we gingen lekker zelf op pad. Een mooie wandeling langs de kliffen van Stonehaven leidde ons naar de plek waar veel puffins zatten. En het zijn echt gave dieren. Heel apart. Dus dat kon ik ook mooi weer van mijn lijstje af strepen.
Wat ik ook nog op mijn lijstje had staan was de whisky distillery, daar was ik nog niet aan toe gekomen. En dat wilde ik nog heel erg graag bezoeken. Maar omdat Emma vorige week donderdag zomervakantie kreeg van school, wist ik niet zeker of ik daar nog de tijd voor zou hebben. Dus Sonja stelde voor om daar samen met Emma naartoe te gaan. Dus vorige week vrijdag gingen Emma en ik samen naar de distillery. Wat ze super leuk vond. Ze vond vooral de bus reis erg leuk. Lekker een beetje kletsen, hangen en op mijn ipod spelletjes spelen. We gingen naar Strathisla Distillery in Keith, anderhalf uur rijden met de bus van Aberdeen vandaan. We kregen een interessante rondleiding, met de uitleg hoe whisky gemaakt werd. EN we mochten natuurlijk ook proeven. (Emma kreeg limonade. ;)) Ik was erg benieuwd, want had nog geen nooit whisky geproefd. We mochten drie whisky’s uitproberen. Eentje van 12, 15 en 18 jaar. Maar ik vond het super vies, alle drie! Echt niet mijn soort drankje. Bah! Maar wel leuk om het gezien en geproefd te hebben. En Emma zei: ‘’Marijn, ik wil noooooit whisky drinken. Ook niet als ik zo oud ben als jou of mama of papa.’’ Ben benieuwd..
Heb nu ook alles wat ik op mijn lijstje had staan gedaan, geproefd, of gezien. Dus daar heb ik een voldaan gevoel over als ik straks terug ga. Heb dolfijnen van hier in de haven gezien, de puffins natuurlijk en de zeehonden. Heb haggis, stovie, smokie, cullen skink , shortbread, fudge, irn bru, whisky en dat soort Schotse delicatessen geproefd. Ben naar Edinburgh geweest, heb Balmoral Castle gezien. Heb de ceilidh gedanst, naar de pubs geweest. Ben wezen hiken in de highlands. Mijn lievelings kasteel Dunnottar tweemaal bezocht. Met waarschijnlijk een derde in aantocht. En natuurlijk wil ik nog veel meer van Schotland zien, zoals het westen en dan voornamelijk Isles of Skye, wat prachtig moet zijn. Ook wil ik nog graag naar Loch Lomond, Loch Ness en Glasgow. Maar gelukkig ga ik al die dingen nog bezoeken, wanneer mijn vader, moeder en zusje hier komen. En dat duurt niet lang meer! Volgende week zaterdag mag ik ze weer omhelzen. En dan gaan we hier twee weken op vakantie, om van alles te bezoeken. Daar heb ik veel zin in. Hopen op prachtig weer dus, want ben toe aan een goede zomer! Als de hittegolf die we dit weekend hebben, gewoon nog even drie weken blijft aanzetten, krijgen we een blije Marijn.
Heb in deze laatste weken weer van veel mensen afscheid moeten nemen. Zo ging Carina begin juni al weg. Ook Nadou en Elena zijn eind juni weggegaan. En Elsemiek natuurlijk ook, maar die zie ik weer zodra ik weer terug ben in Nederland. Ook heb ik vorige week dinsdag de laatste keer gewerkt bij de Nederlandse les. Wat ik zeker ga missen, want vond het super om te helpen en te werken met die lieve kinderen en - mede collega’s.
En ik heb vorige week de laatste keer Engelse cursus gehad bij Universiteit Aberdeen. Waar ik nu een certificaat van heb. ☺
En wat de kinderen betreft, Emma heeft een trofee voor rekenen gekregen op haar laatste schooldag. Waar ze erg trots op was. En terecht, ze is super goed in rekenen. Caroline gaat na de zomervakantie naar 1 Junior en dat terwijl ze 4 is. (1 Junior is vergelijkbaar met groep 3) Maar ze kan ook al de letters herkennen en aardig rekenen. Ook heeft Caroline afgelopen donderdag haar eerste zwemdiploma gekregen. Vandaag is Emma zelfstandig op de fiets, zonder zijwieltjes gestapt en kon zo in een keer fietsen. En dat terwijl Sonja zei dat ze vorig jaar nog met zijwieltjes moest. Dus die kan nu fietsen! En Sophie is het meest verandert in 6 maanden tijd. Toen ik hier aankwam, was ze nog echt klein en kon ze nog niet echt praten. Wel aangeven wat ze wel en niet wilde, maar sinds al een hele poos kan ze gewoon hele zinnen maken. In het Engels, Nederlands en Duits. Ook kan ze nu alle kleuren herkennen. En zo heb ik van de week ook voor het eerst gehoord dat ze een R als een Rrrr kan uitspreken. Marijn kan ze nog niet zeggen, ze noemt mij Lijn. Zo lief. Maar zoals het woord groen kan ze nu uitspreken zoals het hoort. Tenminste dat hoorde ik dus van de week.
Vond het echt heel interessant om dit soort dingen allemaal mee te maken. De ontwikkelingen, opvoeding, wijze waarop ze handelen, veranderingen, gewoon alles.

Nou voor vandaag wordt het inpakken geblazen. Echt mijn favoriete ding! Het wordt een hele klus, dat kan ik mezelf alvast beloven. Heb al een doos van 22 kg naar huis gestuurd. Maar mijn kamer ziet er nog niet echt veel leger uit ofzo.
Verder wil ik nog voor ‘de laatste keer’ gaan sporten in de super fijne sportschool, waar ze echt alles hebben. Zelfs apparaten met beeldschermen erop. Zo was ik afgelopen weekend al fietsend en cross-trainend naar tennis wedstrijden aan het kijken, hoe chill! (Denk trouwens dat ik dat deze komende week ook heel erg krijg. Die gedachten van, dit voor de laatste keer, dat voor de laatste keer.. )
En ik ga optimaal genieten van de zon!

En verder ga ik komende week ook genieten van mijn laatste weekje au-pair zijn.

CHEEEEEERS!!
En groetjes vanuit het zonnige Schotland!

• 06 Juli 2013 - 13:08

Mama Karen:

Ha,lieve Marijn,
    Heb weer genoten van je verhaal...wat veel meegemaakt en beleefd.
    En ja, aan alles komt weer een eind ..
    en weet je, voor je moeder is het nu ook lang genoeg geweest!:)
    Ik zie er naar uit je weer te zien en samen Schotland te verkennen.
    De 22 kilo "marijn"is uitgepakt en thuis in Winterswijk ...
    Maar "de rest"hopen we zeer binnenkort in onze auto mee te krijgen!
    Het belangrijkste is dat JIJ zoveel gedaan enrevaren hebt ..
    dat neemt niemand je meer af, wat een ervaring AU-PAIR Marijn!
    Tot snel dan kan ik je in het echt een knuffel geven,
    liefs en dikke pakkerd XX MamaXX

• 06 Juli 2013 - 13:23

Nora:

Hee lieverd, ik ben trots op je! Geniet van je laatste weekjes daar en vooral straks met je ouders en zusje! Tot snel!

• 06 Juli 2013 - 14:44

Joke:

Dag Marijn,
    Wat een heerlijk verhaal! Flash-backs over alle belevenissen en ervaringen. Knap, vooral omdat je nog 'daar' bent.
    Wens je sterkte met echt afscheid nemen en heel veel plezier samen met Suzan en papa&mama!
    Hug
    Joke

• 06 Juli 2013 - 17:33

Sarah:

Allemaal leuke dingen schattie! Nog fftjes bikkelen he en dan weer fijn naar huis!
    Wanneer kwam je nou precies terug? Superleuk dat je op me verjaardag kan zijn :D
    Ik mis je!!
    Loveyou xxxx

• 06 Juli 2013 - 22:17

Willy:

Wat ben je toch een TOPPER. Een half jaar al weer voorbij en wat heb je het fantastisch gedaan.Mooie verslagen geschreven,mooie dingen gedaan daar met de kinds en je zelf goed onderhouden. Je to do list afgewerkt!!
    Voor straks heerlijk genieten met pa ma en Susan.....heerlijk vasthouden....
    geniet er samen van.
    Hoop je gauw een keer weer te zien als je weer "thuis" bent in Winterswijk.
    maar voor nu ...het allerbeste .afscheid nemen is lastig...
    Liefs Guus en Willy

• 07 Juli 2013 - 21:06

Hetty:

Hoi Marijn,
    Met plezier je laatste verslag gelezen !!
    Nog een goede laatste week en een hele fijne vakantie met je Fam.
    Tot ziens in Winterswijk
    Liefs
    Hetty

• 08 Juli 2013 - 16:46

Simcha:

Hi Marijn,

Loved you last blog, you have done amazingly well as an au pair in Scotland, I am so proud of you. Saying goodbye is always difficult, fortunately you will have your parents and sister around and two weeks of vacation to look forward to. Have a great time with them! We were in Canmore last week, to check on our house and it is fine. There have been severe floods two weeks ago in Alberta and about 45 beautiful homes were destroyed in Canmore by a raging Creek (Cougar Creek, which normally is dry), and also the Trans Canada Highway was completely destroyed in several places near Canmore and Banff by the water, but they have rebuilt that already. We had a nice 6 days with very hot and sunny weather for most of the time, up to 32C. I am now back at work and we will go back to Canmore on July 27. Nike comes first (July 30-August 12) and then you, Suzan, Karen, Jan and Joke on Aug 14. It will be super nice to have you all stay with us. I hope you won't mind the drive back across the Prairies, I'll make sure I have a portable DVD player, because 16 h in a car can be long! After that we'll have the wedding and then another couple of days in Pinawa where you have not been before. We can take rides on the river and lakes in our small motor boat, or in the canoe, walk the trail along the river, have burgers at the "Burger Boat", swim, play tennis etc. etc. I hope you'l like Pinawa as well, it is a small town with hardly any shopping but we will be in Winnipeg for the wedding and there is lots of shopping there! Enjoy your last week, have a great vacation and see you on August 14!!! I can't wait!! Love and hugs from Simcha

• 08 Juli 2013 - 18:18

Joke Ten Hoopen:

Lieve Marijn.
    Je laatste week van je au-pair zijn! Dat zal zeker met gemengde gevoelens zijn, maar daarbij ook een heel goed gevoel dat je vrijwel alles wat je op je wensenlijstje had staan hebt kunnen doen. Ik kan me voorstellen dat het ook heel interessant voor je was om mee te maken hoe de kinderen zich in dit halve jaar hebben ontwikkeld. Je zult zeker met veel plezier op deze tijd terugkijken.
    Met jouw leuke en enthousiaste verhalen, die steeds een genoegen waren om te lezen, heb je Schotland wel een beetje dichterbij gebracht!
    En als afsluiting nog twee weken vakantie met je vader, moeder en Suzan om van nog meer mooie plekjes in Schotland te gaan genieten!
    Wens je een leuke laatste week als au-pair en daarna een heel fijne vakantie in Schotland, met veel zon!
    Tot ziens in Wnterswijk.
    Liefs, Joke