Wachtend op de lente. - Reisverslag uit Aberdeen, Verenigd Koninkrijk van Marijn Stemerdink - WaarBenJij.nu Wachtend op de lente. - Reisverslag uit Aberdeen, Verenigd Koninkrijk van Marijn Stemerdink - WaarBenJij.nu

Wachtend op de lente.

Blijf op de hoogte en volg Marijn

27 Maart 2013 | Verenigd Koninkrijk, Aberdeen

Wauw, ik zit alweer op de helft. Time flies when you’re having fun..

Oke, ik heb jullie weer lekker veel te vertellen.

In week 9 ging Sonja voor 2 dagen weg voor haar werk. Dus dat betekende dat ik samen met Guido voor de kinderen moest zorgen. Het ging allemaal heel goed gelukkig.
Alleen Sophie werd in die 2 dagen een soort van ziek, dus had ik haar hier thuis. Want Guido moest ook natuurlijk naar zijn werk. Maar dat was echt super en ook erg goed, om 2 dagen lang, 1 op 1 wat met haar te doen. We zijn lekker naar de speeltuin gegaan en we hebben gekleid, geknutseld, liedjes gezongen noem maar op.
In het weekend van week 9 besloten Marieke en ik de Old Aberdeen tour af te maken. Want dat hadden we de vorige keer dat we die tour deden, niet kunnen afmaken. Normale mensen zouden er 2 uur over doen. Maar wij hadden na 5 uur nog steeds niet alles gezien. Maar dat kwam natuurlijk ook omdat we weer telkens verkeerd zaten qua richtingsgevoel. Soms zou het gewoon zo handig zijn om met dat soort dingen een jongen te zijn, maargoed. Daarna wilden we nog gaan schaatsen. Dus eenmaal aangekomen bij de schaatshal/gebouw/baan hoe je het noemen wilt, vertelden ze ons dat er op die dag geen open sessions (uren waarin iedereen kan komen schaatsen) waren. Want er waren belangrijke kunstschaats wedstrijden. Dus wij waren haast ontroostbaar dat we niet konden gaan schaatsen. En dat we weer voor niks ergens naartoe hadden gelopen. Maar ze zeggen na regen komt zonneschijn (hier in Schotland weinig zon gezien) maar onze zon die dag, zat achter de balie. En hij vertelde ons dat we gratis en voor niks, naar die wedstrijden konden kijken. Ook hartstikke leuk! Dus daar twijfelden we geen moment over. En het was inderdaad super gaaf om te zien hoe ze daar over het ijs dansten. Keek m’n ogen uit. Het niveau werd steeds beter en beter. Ikzelf kan nog net een pirouette maken op het ijs, maar als ik graag mijn nek wil breken, zou ik aan 1 les kunstschaatsen al genoeg hebben, vrees ik.
Op woensdag avond in week 10 ben ik samen met Marieke en Sonja naar een concert geweest van de schotse Amy Macdonald! Ben nooit echt een fan geweest, kende eigenlijk alleen maar haar 2 grote hits. Maar echt waar ook de mensen die alleen maar Mister Rock and Roll en This is the life kennen (zoals ik eerst), ik raad jullie aan om naar meer nummers van haar te gaan luisteren. Wat een heldin! Ze zong super zuiver, ging leuk met het publiek om en ze maakte er echt een goede show van. Een top avond dus.
Verder ben ik in deze week ook zoals gewoonlijk weer naar the coffeehouse geweest. Om lekker thee te drinken. En heb ik met Emma allemaal proefjes/experimenten gedaan met de tuinkers. Vond ze erg leuk. ‘S ochtends, ’s middags en ’s avonds kwam ze naar me toe om te vragen of we de plantjes water gingen geven. En elke keer stond ze te glunderen wanneer ze een verandering zag. Zo schattig.
In het weekend van week 10 ben ik op de zaterdag met Sonja, Guido, Emma, Caroline en Sophie, oftewel de hele familie, naar Newburgh geweest. Een plaatsje hier 30 minuten rijden vandaan. Daar wilde ik heel graag naartoe, want ze hebben daar een zandbank met allemaal zeehonden. En ook is daar Forvie Sands, dat zijn kilometers lange duinen met veel zand. Het heeft wat weg van een woestijn. Maar daar zijn we dan niet naartoe gegaan, maar wel naar de zandbank. Daar waren ook veel duinen overigens.
Het was echt een prachtig gezicht. Gelukkig was het die ochtend ook aardig zonnig. Heb heel veel zeehonden gezien, ook wat op 5 meter afstand! Heel vlakbij dus. Was leuk om dat te doen en ook om in de duinen te klimmen met de kinderen.
Op de zondag zijn Marieke en ik dan toch nog wezen schaatsen! Toen we daar eenmaal aankwamen, helemaal bevroren door de sneeuwstorm die we onderweg tegen het lijf liepen, waren we schijnbaar te vroeg, want we moesten nog een uur wachten. Dus gingen we onszelf fijn opwarmen bij een leuk restaurantje op de boulevard daar vlakbij. En daarna zijn we weer terug gegaan naar Linx Ice Area. Ik keek enorm uit naar het schaatsen, geen idee waarom, maar ik heb schaatsen altijd leuk gevonden. Marieke iets minder, want die had nog maar 1 keer op de schaatsen gestaan. Ik dacht, oh god, dat wordt nog wat. Een bambi op het ijs. Maar dat viel reuze mee. Ik was juist degene die kei en keihard op het ijs viel en er een blauwe knie aan overhield.
In week 11 heeft het weer heel veel gesneeuwd. Heel fijn..Ik hou ook echt zoveel van sneeuw. Ik dacht de sneeuwperiode hebben we nu wel achter de rug, maar helaas. Was vast iets te optimistisch. Maar als er sneeuw ligt, hoor je er ook gebruik van te maken. Ben dus met Caroline wezen sleeën in Victoria Park hier vlakbij. En volgens mij vond ze dat super leuk. Voor de mensen die niet geloven dat ik hier in Aberdeen zit, koop even de Aberdeense krant van 14 maart 2013 en daar staat het bewijs. Op het moment dat Caroline en ik van plan waren om naar huis te gaan, stapte er ineens een kerel op mij af. En die vroeg of hij foto’s mocht maken van ons, voor in de krant. Het moest 3 tot 4 keer over, maarja dan heb je ook wat. Inderdaad een perfecte foto voor in de krant. Van mij had hij op zich wel een andere foto mogen uitkiezen, van de 40 die hij er zeker genomen had. Maar het ging om Caroline en die stond er inderdaad heel leuk en schattig op!
In het weekend van week 11 kwamen de broer en ouders van Sonja hier voor wat dagen. Dus in dat weekend was ik vrij.
Ben op de zaterdag avond met Marieke, Nadou, Daria, Julia en Chiara uitgegaan. De eerste pub waar we naartoe gingen, was een typische pub. Met allemaal dronken schreeuwende mannen die het Schotse rugbyteam keihard aan het aanmoedigen waren. Maar er hing een leuke sfeer. Schotland speelde tegen Frankrijk, het Schotse volkslied wat volmondig gezongen werd, ken(de) ik helemaal niet. Maar toen het Franse volkslied aanbod kwam, werd het stil, maar toen kreeg ik juist de neiging om dat lied mee te zingen, want het Franse volkslied werd er tijdens de Franse lessen in de 1e klas aardig ingedreund.
Na paar uurtjes hadden we de pub wel gezien en gingen we naar een nachtclub. En daar hebben we uren achter elkaar gedanst. Was leuk, heel veel mensen hadden van die groene klavertjesvier hoeden op, want de volgende dag zou St. Patrick’s Day zijn. Een nationale feestdag van Ierland. Maar serieus, het is niet normaal hoe meisjes van hier erbij lopen. Het was gewoon min zoveel en dan lopen ze te blauwbekken in veel te korte rokjes, nouja eigenlijk is het gewoon een t-shirt, maar dat dragen ze dan als rokje. Met meters lange hakken, blote benen en zonder jas. Als het nou zomer was, oké. Maar het was stervenskoud! De logica daarachter ontging me even. Maar het was een hele leuke avond!
In week 12 is het dan officieel lente geworden, heuj! Erg fijn dat we er hier in Schotland enorm veel van merken en het weer ook echt vooruitgang boekt. Maar niet heus. We moeten nu nog 3 weken lang zien te overleven in sneeuw, wind en kou. Ze hebben hier ook niet voor niets de uitspraak: There are two seasons in Scotland: June and winter.
Verder ben ik deze week samen met Caroline naar de voorstelling Winnie the Pooh van Emma geweest. Dat was bij Emma’s primary school en was zó schattig om te zien! Allemaal schattige kinderen die een toneelstukje gingen opvoeren. Emma was de vos. En de dansjes en liedjes die ze zongen, het was gewoon zo lief.
Afgelopen weekend had ik het goed voor elkaar. Ben tot twee keer toe naar de bioscoop geweest. Met Emma ben ik naar Monsters Inc. geweest op de zaterdag. En op de zondag ging ik met Carina, Elena, Chiara en Julia naar Oz the Great and Powerful. Vond het een goede film! Kende de oude film van The Wizard of Oz en vond dat altijd een geweldige film. Dus was benieuwd naar de vernieuwde versie ervan. Maar ik vind de oude Wizard of Oz nog steeds het beste. Had op de zondag ook geskyped met m'n familie thuis en mijn neven en nichten waren ook op bezoek. Deed me goed!

Verder ben ik ook sportief bezig. Ben 5 weken geleden gestart met hardlopen. En doe dat nu om de dag. En dat voelt echt goed! Ben lekker fit. En zelfs met harde wind of sneeuwstormen ben ik aan het joggen. Had ik thuis dus echt nooit gedaan.

Dit was weer een samengevat overzichtje van de laatste 4/5 weken.
Over een niet zo’n lange tijd komt Sarah me opzoeken voor een weekend. En daar verheug ik me heel erg op! ☺

Nou ik wens iedereen een heel fijn en vrolijk Pasen toe aankomend weekend!
En tot het volgende verslag!

Liefs Marijn, xxx

• 27 Maart 2013 - 15:47

Mama Karen:

Lieve Marijn,
    Ik heb weer genoten van je verslag en heb hier en daar weer vreselijk gelachen om je schrijfstijl.
    Wat heb je toch al veel gedaan en ondernomen.Mooi dat je zo geniet van de au-pair kindjes en met de andere au-pairs in de buurt. Skypen deed mij ook goed. Je ziet er heel goed en fit uit! Kus en omhelzing XX MAMA.

• 27 Maart 2013 - 17:38

Joke:

Hi lieve Marijn,
    Heerlijk wat heb jij een goede beslissing genomen om eens even heel wat anders te doen, dan studeren en aan je carrière werken! Wat een ervaringen! En wat een leuke verhalen. Wens jou ook een goed Pasen en gauw lente!
    Liefs
    Joke

• 29 Maart 2013 - 17:11

Willy:

hoi Mariijn,
    Weer een mooi verhaal,wat een genieten.
    Zo goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt...
    En wat actief,groot gelijk. Amy mc Donald daar geniet ik al langer van, heerlijke muziek.
    Wat betreft de winter.....hier worden we er ook niet vrolijk van. Zelfs vandaag Goede vrijdag sneeuwt het de hele dag. Wij zijn er helemaal klaar mee.![¥#%+.]
    we zijn een beetje op de laptop aan het rondneuzen voor de zomer....en we willen alleen maar ZON.
    Wat goed van je dat je bent gaan hardlopen. Lopen we straks samen rondje Hilgelo??
    We wensen jullie fijne paasdagen toe van
    Guus en mij.
    liefs Willy

• 31 Maart 2013 - 11:58

Vitalina & Eugène :

Happy Easter!
    Mooie verhalen,zeg, leuke foto's.

Geniet ervan!

Liefs, Vitalina, Hayco & Eugène

• 06 April 2013 - 17:50

Joke Ten Hoopen:

Lieve Marijn,
    Weer genoten van je verslag en de mooie foto's. Wat heb je daar een leuke tijd, vol afwisseling en sportief bezig zijn. Erg leuk te lezen hoe je de kinderen weet te vermaken. Geniet verder van je verblijf daar in hopenlijk binnenkort een zonnige lente!
    Liefs, Joke.